Як наш акаунт-менеджер дізналася, чи можна зламати маркетинг

Один з найкращих шляхів саморозвитку та примноження своїх знань – читання книжок. Спеціалісти нашої компанії чудово це розуміють, постійно читаючи як художню, так і профільну літературу й залюбки розповідаючи про найцікавіші книжки.

Представляємо вашій увазі огляд книги «Злам маркетингу» від нашого акаунт-менеджера Анастасії. Впевнені, що після такого змістовного опису у вас неодмінно виникне бажання її прочитати.

Я намагалась прочитати ці 289 сторінок протягом 2 місяців. Книжка цікава і в ній багато корисної інформації, але її  дуже складно читати.
- Анастасія

Що найбільше сподобалось:

Що не сподобалося:

Основні ідеї

  1. У сприйнятті людини існує автопілот і пілот. Автопілот – не замислюється при виборі, а обирає на основі «бази», що зберігається в голові – імпліцитної (неявної) інформації. Пілот аналізує інформацію і є раціональним. Впливайте на автопілот, запам’ятайтеся*, і буде щастя. 
    * запам’ятовуються відчуття та враження від продукту («фон»), а не сам продукт. Тут потрібна робота над брендом, комунікацією зі споживачем.
  2. Сприйняття будь-якої інформації залежить від контексту. На вулиці голодна людина звертатиме увагу на вивіски закладів харчування, а сита – на магазини. 
  3. Думайте про цілі, які переслідує ваш споживач, про його основну мотивацію. Як ви можете йому допомогти? А як доносите це?  І в продовження … ↓
  4. Очевидна річ, про яку часто забувають: продукт – це лише інструмент. Споживач обирає не товар, а корисність («фон»), яку продукт йому приносить.
  5. Пам’ятайте, що споживач обирає за принципом цінність = задоволення – страждання.
    Задоволення – це корисність продукту, страждання – ціна або поведінкові втрати (час, роздуми, енергія).
  6. Щоб споживач обрав саме вас, допоможіть йому в цьому. Не обов’язково змінювати думку про продукт, змініть те, як ви його пропонуєте. Це можна зробити за рахунок осяжності вибору, результату «тут і зараз» і впевненості в результаті.
  7. Залежно від продукту робіть акцент на тому, що споживач виграє, обравши ваш продукт, або що втратить, якщо вас не обере.
  8. Візуальна частина продукту створює асоціації про цінність, яку продукт несе. Звертайте на це увагу.

Загалом, небезпечно читати такі книжки, бо стаєш більш раціональним, а економіці це не вигідно.

А ще трошки краще починаєш розуміти, як правильно подати матеріал (читай – маніпулювати).

Вважаю, що всім маркетологам і тим, хто розвиває свій продукт, дуже корисно буде прочитати книгу.

Задумайтесь, що й чому ви останнє купили через «хочу» - за цим ой, як багато цікавого приховано.

Підпишіться на новини

Залиште ваш e-mail, щоб отримувати новини.

Обговоримо ваш проект?
Dog